woensdag 22 mei 2013

XCO

Sporten is ook voor heel veel meiden belangrijk. Er zijn meiden die aan teamsporten doen, maar ook meiden die aan individuele sporten doen. Natuurlijk gaan er ook wat meiden naar de sportschool om hun conditie op te bouwen of hun spieren te trainen. Dit kan nu ook op een leuke en intensieve manier door middel van groepslessen. Ik ga jullie nu wat meer informatie geven over  XCO. 





XCO is een extreme core training. Tijdens deze les gebruik je een aluminium buis gevuld met grit. Je traint hiermee voornamelijk je buikspieren, maar ook je beenspieren, dijen en hamstrings. Het is een intensieve training die vaak een uur duurt. Het hele programma is onderverdeeld in verschillende tracks, je krijgt dus elke keer een andere oefening. Af en toe is het zeker zwaar, maar als je het wat langer doet, is het ook wat makkelijker vol te houden. In het begin is het slim om met de lichtste buis te beginnen en daarna kun je altijd de zwaardere buizen pakken.


google

In deze lessen beginnen ze altijd met een warming up, deze is nog niet zo heel intensief, maar wel goed voor je spieren. Na de warming up begint het echte werk. Ze beginnen op een rustig tempo, maar daarna gaat het alleen maar sneller. Het is dus zeker goed voor je conditie. Ook hebben ze telkens andere posities om de oefeningen uit te voeren. Als je het even niet meer vol kan houden of je voelt je niet goed, ga dan eventjes aan de kant staan en zitten totdat je weer volledig mee kan doen. Je hebt ook nog oefeningen waar je je bij op moet drukken en ook dat is goed voor je! Na al die intensieve oefeningen volgt er een cooling down. Zodat je hartslag weer op een normaal tempo komt en je weer even kunt ontspannen.

google


Wil je deze lessen volgen? Kijk dan of ze bij een sportschool bij jou in de buurt die lessen geven. Sowieso worden ze bij alle healthcity's live gegeven. Bij de basic-fit sportscholen zijn het virtual lessen door middel van een scherm. Maar het is beide erg leuk om te doen, dus ren naar je sportschool zou ik zeggen! 

Hieronder nog even een voorbeeldje:






Liefs,
Carlissa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten